Textiltryck

Läs mer om vår olika tekniker och möjligheter nedan...

Vi producerar dagligen produkter med tryck på. för att kunna erbjuda bästa ekonomiska såväl som logistiska lösningar för våra kunder har vi fokuserat på 3 olika standard lösningar

1- lokalt för snabba puckar här hanterar vi 1-4färgstryck + transfer lösningar
2- regionalt flexibel lösning där vi använder ett nätverk av duktiga tryckare i Sverige med fokus på storstads regionerna
3- Europeiskt tryckeri med en kapacitet på 40 000tryck/dag, här erbjuder vi otroliga möjligheter till fantastiska priser. Inköp på minst 300st för att optimera lönsamheten men vi gör även mindre serier vid behov.

Leveranstider
Alt 1 inom 2-10dgr
Alt 2 inom 14dgr
Alt 3 inom 3-4v.

Plastisol tryck (standard screentryck)

Högkvalité, extremt slitstarka applikationer uppnås med plastisolfärger. Denna teknik erbjuder den bästa färgmatchningen och lämpar sig bäst när logotypen eller motivet skall stå i fokus!

OBS! man uppnår "soft effekt" på mörkaplagg med plastisolfärger genom att använd extremt hårt spända ramar och således kunna använda mycket tunt påstruken färg. Likaså uppnår vi extremt fina detaljer genom dessa ramar.

Vattenbaserat tryck

Ett tunt lager färg stryks på plagget, det ger en "mjuk känsla" i produkten. Det lämpar sig bäst på ljusa plagg färger tex. pasteller. Det är inte altid möjligt att få perfekt pantone matchning med vattenbaserade färger, används gärna på tryck med viss "känsla i designen".

Flerfärgstryck 5-16färger

Önskar ni ta ut svängarna ordentligt så kan vi erbjuda fantastiska flerfärgs tryck. Vi föredrar dessa avancerade tryck som ger underlaget en härlig känsla men ändå knivskarpt tryck förre de så kallade CMYK 4-färgstryck som kan upplevdas som lite bleka i jämförelse.

Bildunderlaget behöver färgsepareras i studio därför behöver vi 10dagar för provframtagning innan produktion.

Transfer

Teknik som lämpar sig både för få- och flerfärgstryck. Transfern är en form av tryckt dekal "bärare" som värms på plagget/produkten den skall sitta på.
Tekniken används med fördel på nylon, polyester och i de flesta fall softshell material

Företag (fåmans bolag, arbetskläder mfl.)som beställer små serier av plagg under längre tid rekommenderas att använda transfer då det underlättar orderhantering och snabbar på leveranserna.

Dagens transfer är av mycket mjukare och följsammare sort en den typ av "klistermärken" man satt på plaggen förr i tiden.

Digitaltryck

Genom att trycka digitalt på ett ljust plagg (företrädesvis vita) kan man uppnå ett detaljrikt tryck med många färger i liten upplaga till ett förhållande vis lågt pris.

Notera: det går även att digitaltrycka på mörka och färgade plagg men trycket blir inte skarpt och färgåtervinningen dålig.

Special tekniker

Här presenteras trycktekniker som är unika och som kan användas för att ge en extra boost till ett motiv eller varumärke.
Kontakt oss för mer information om möjligheter för just dig och ditt motiv.

Specialteknikerna är 10-30% dyrare än standardtryck men vid volym över 300st är kostnaden marginell.

Laser

En avancerad teknik för "textiltryck" på både bomull och polyester - som tex. softshell, fleece, t-shirts och Polo Piké tröjor.

Tekniken möjliggör att lägga logotyper/motiv över sömmar (se bilden) och fickor. Laser kan användas över stora ytor på plaggen.

När man använder laser "bränner" man bort en tunn yta på plaggen, och motivet framhävs som en diskret "skugga", material och bakgrundsfärg avgör hur skarp motivet blir.

Discharge

Teknik som innebär att man uppnår en mjukkänsla likt ett vattenbaserat tryck även på mörka plagg, det är som att trycket är integrerat med plagget.

Tekniken kräver en viss kvalité på plagget för att ge rätt effekt och färgåtervinningen är något mattare än vid ett vanligt standardtryck med plastisol färger.

HD tryck

HD effekt ger logon en 3D effekt med skarpa kanter och hög tydlighet.

Vi väljer ofta att lyfta en färg eller del av logtypen för att få en pop up effekt i trycket.

Gel tryck

Tillsätt en transparent 3D lager på ett vanligt tryck och få en känsla av riktiga vatten droppar på tex. en flaska eller ge ett par blodröda läppar en levande effekt.

Puff tryck

Precis som med HD tryck så lyfter puffen delar av trycket till en rest 3D effekt, trycket blir inte lika skarpt med puff utan är mjukare avrundat, detta passa utmärkt på mjukare, sirliga typsnitt.

Pärl tryck

Små glittrande pärlpartiklar i tryckfärgen ger en elegant touch till delar av ett tryck. passar tex utmärkt om man vill tryck ett hårt sminkat ansikte med ögonskugga som skimrar.

Glow in the dark

En speciell effekt i färgen som laddas av ljus och lyser effektfullt i en mörk miljö, denna effekt kan kombineras med UV aktivfärg som sticker ut än mer under rätt belysning.

Funkar utmärkt i barmiljö eller i nedsläckta idrottshallar.

För bäst effekt rekommenderar vi att special effekten används på del av trycket som en accent detalj.

Crystalina

Crystlaina är glittrande partiklar i olika storlekar som blandst med transparent basfärg för att ge extra effekt åt ett screentryck.

Jets

Metall eller glass "pärlor" appliceras på hela eller delar av ett tryck för att ge den trycket en modern tuff design som sticker ut.

Flock tryck

3D effekt i sammet/velour som ofta kombineras med en platt enfärgs outline för att lyfta effekten.

Ger ett modernt utseende även på en ganska trist logotype.

Reflex

Tryckfärg med samma effekt som reflex tape/film. Används ofta på arbetskläder men kan även passa på vinterjackor, dagis och skolpersonal som uppskattar att sticka ut och synas speciellt under det mörka halvåret.

Sugar

Den minsta formen av reflekterande partiklar som ger en magisk effekt på speciella motiv.

Passar utmärkt på motiv av sagokaraktär men även som effekt på en tuff dödskalle eller varför inte i ett klubbskölds tryck med guldglans.

Folie

Metallsik folie med olika effekter och färger.
När det används på rätt tryck kan det lyfta motivet till sprakande höjder.

Kaviar

Den största formen av glitter effekt, transparenta kulor i storlek som löjrommen fästs ovan på ett befintligt tryck för att ge trycket en extra effekt.

Effekten lämpar sig utmärkt för att uppnå en levande mosaik effekt i trycket